Balkáni lakoma

Időtartam: 3 óra
Létszám: 10 fő
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Nyelv: Magyar
A balkán konyha sokban hasonlít a mi magyar konyhánkra: sokféle eredetű, és talán legnagyobb lenyomattal a török hódoltság van jelen benne. Főszereplők a húsételek, de roppant gazdag kenyér- és desszertkultúra jellemzi. Erre a kurzusra a kedvenc fogásainkat válogattuk össze: készítünk bureket sok sajttal, majd jön egy ikonikus húsos fogás a Pljeskavica, emellett áttekintjük akiegészítők sorát, többek között a szerb eredetű sprska salátát, amit igazi juhsajttal szórunk meg. Végül pedig egy boszniai eredetű, hideg desszert a Hurmasice zárja a sort.

MENÜ

  • Sprska salad / Szerb saláta
  • Đuveč / Zöldséges-rizses ragu
  • Pljeskavica / Szerb burger
  • Lepinja / Frissen gyúrt lepény
  • Ajvár / Balkáni sült paprikakrém
  • Burek sa sirom / Sajtos burek
  • Hurmasice / Boszniai szirupos édesség

KIÍRT ALKALMAK

2025. október. 15. - szerda
18:00 - 21:00 Bécsi út Magyar nyelvű

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Részletek

A Chefparade Budapest legrégibb és legnagyobb főzőiskolája. Célunk az, hogy az együtt-főzés élményét hiteles szakemberekkel, élvezetes módon adjuk át és receptjeink otthon is könnyen elkészíthetőek legyenek.

Kurzusaink 10 fősek, kb. 3-4 óra hosszúak és párosával zajlik a főzés. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A tanfolyam végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Csak a regisztrált, aktív résztvevőink tudnak a tanfolyamon/helyszínen tartózkodni; kísérőjegy nem áll rendelkezésre. 

Minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk, nem kell magaddal hoznod semmit. Súlyos ételallergia/intolerancia esetében a jelentkezés előtt érdemes felkeresni az ügyfélszolgálatot, vagy használni az allergén alapú kurzusra szűrést a weboldal kurzuskereső funkciójában.

Kurzus árak

Italfogyasztás