Bizánc és Konstantinápoly ízei

Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Isztambul, vagy - ahogy sok évszázadon át hívták - Konstantinápoly nemcsak Törökország, illetve az egykori Oszmán, valamint Bizánci Birodalom, hanem az egész régió legnagyobb városa. Kultúrája, építészete, lakosságának sokszínűsége és persze konyhája is hűen tükrözi ezt. Ezen a kurzuson gasztronómiai körutazást teszünk Isztambulban, amihez olyan színes, könnyű meze-menüsort állítottunk össze, amelyben az ottlakó, egykor egész városrészeket magukénak tudó szefárd zsidó, örmény és görög népek konyháinak ízei jelennek meg.

MENÜ

  • Topik / Fenyőmagos, mazsolás, hagymalekvárral töltött csicseriborsógombóc
  • Boyoz / Vajas tésztából készült csiga alakú péksütemény
  • Fava / Kapros lóbabkrém
  • Rulikos de berencena / Báránnyal töltött padlizsánrolók
  • Anuşabur / Búzával és aszalt gyümölcsökkel készült puding

KIÍRT ALKALMAK

Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!

HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …

Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.

Kurzusnaptár

H
K
SZE
CS
P
SZO
V

Részletek

A Chefparade Budapest legrégibb és legnagyobb főzőiskolája. Célunk az, hogy az együtt-főzés élményét hiteles szakemberekkel, élvezetes módon adjuk át és receptjeink otthon is könnyen elkészíthetőek legyenek.

Kurzusaink 10 fősek, kb. 3-4 óra hosszúak és párosával zajlik a főzés. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A tanfolyam végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.

Csak a regisztrált, aktív résztvevőink tudnak a tanfolyamon/helyszínen tartózkodni; kísérőjegy nem áll rendelkezésre. 

Minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk, nem kell magaddal hoznod semmit. Súlyos ételallergia/intolerancia esetében a jelentkezés előtt érdemes felkeresni az ügyfélszolgálatot, vagy használni az allergén alapú kurzusra szűrést a weboldal kurzuskereső funkciójában.

Kurzus árak

Italfogyasztás