Török megaklasszikusok
Technikai nehézség:
Alapanyag használat:
Kulturális mélység:
Ha az interneten keresünk a legismertebb török ételek után, biztosan találunk simitet, vöröslencse levest, bárányt és a hihetetlenül krémes sült rizspudingot. Törökországban minden régió saját alapanyagokkal és főzési technikákkal rendelkezik, de ezek az ételek szerte az országban megtalálhatóak, akár eltérő receptek alapján is. Nemcsak az isztambuli ízeket idézik, de az egész ország gasztronómiáját képviselik. Elkészítésükhöz olyan alapanyagokat használnak, amelyek a magyar konyhában ritkák, de a török konyhában elengedhetetlenek, mint például a bárány, paprikapaszta, vöröslencse, menta vagy római kömény.
MENÜ
- Sebze kızartması ve tahinli yoğurt / Fűszeres sült zöldségek, tahinis joghurtszósszal
- Simit / Hagyományos török péksütemény
- Ezogelin çorbası / Vöröslencse leves
- Fırında kuzu kol / Egészben sült báránylapocka
- Arpa şehriye pilavı / Apró török tészta, kápiával és bazsalikommal
- Yeşil salata / Zöldfűszeres kevert saláta citrusos öntettel
- Sütlaç / Török sült tejberizs
KIÍRT ALKALMAK
Sajnos nincs kiírt alkalom erre a kurzusra!
HOGY LEGKÖZELEBB NE MARADJ LE …
Értesítést kérek, ha ez a kurzus egy másik időpontban kiírásra kerül, vagy szabadul fel hely.